marți, 2 noiembrie 2010

CHEFIR ( Ciuperca tibetana )


INFORMATII SI CERERI LA TEL. 0765 220 386


 Chefir de lapte
Ciuperca a fost creata si crescuta de catre Calugarii Tibetani si are multiple calitati terapeutice.
Tara de provenienţă - India
Ciuperca are aspect albicios, cu aspect de muguri de conopidă, cu forme neregulate şi dimensiuni de 5-10-15 mm, ajungând la maturitate uneori până la 20-30 mm lungime. Mugurii de dezlipesc şi se separă singuri.
Chefirul este o băutura lactat acida ce se obţine din granule de chefir care fermentează lactoza din lapte (zaharul din lapte) cu formare de acid lactic dioxid de carbon şi alcool , acesta băutura minunata se obţine prin dubla fermentare în prima faza fermentare lactică iar apoi la temperaturi mai scăzute alcoolica.
Băutura nu se obţine din ciuperca de chefir, termen greşit ci din granule de chefir care repezinta o aglomerare de 4 cazeina care are în interior şi la suprafaţa microorganisme specifice care conduc la obţinerea acestei minunate băuturi.
Lapte inoculat cu granule de chefir poate să reprime creşterea de agenţi patogeni la nivel intestinal ca de exemplu: Salmonella sau Shigella , acesta datorându-se complexităţii moleculei granulei de Kefir precum şi a modului de acţiune al microorganismelor care formează granula de Kefir.
Kefirul se bucură de o tradiţie bogată în protecţia sănătăţii.
Înainte de URSS, se întrebuinţa în spitale şi sanatorii pentru o varietate de boli incluzând dereglări de metabolism, arteroscleroză şi boli alergice.
El era folosit şi pentru tratamentul tuberculozei, a cancer, şi a dereglărilor gastrointestinale când nici un tratament medical modern nu era disponibil. Consumul de chefir avea de asemenea să fie asociată cu longevitatea din Caucaz fapt demonstrat de savanţii.
Savanţii au observat beneficiile digestive ale aportului de Kefir asupra sănătăţii şi longevităţii şi al sănătăţii datorita componentelor sale antioxidante, anticancerigene şi bacteriostatice.
Echipele de cercetare diverse din toata lumea a încurajat rezultatele aduse de chefir asupra sănătăţii . Cel mai multe metode de cercetare au fost executate în vitro atât pe animale cat şi pe subiecţi umani .
Studiile recente asupra consumului de Kefir au arătat şi demonstrat proprietăţile antitumorale şi antimutagenice acest lucru datorându-se substanţelor existente în granula de Kefir (imidazolinei)


Chefir


 Chefirul este o băutură populară, tradiţională din Orientul Mijlociu. Cuvântul chefir provine din cuvântul turcesc  “keyif” care înseamnă “senzaţie plăcută”. Aceasta datorită sentimentului de sănătate şi de bine pe care ţi-l provoacă consumul acestuia. Originile acestuia sunt din Munţii Caucaz din fosta Uniune Sovietică , în Asia Centrală şi fiind consumat timp de sute de ani.
Este produsul fermentaţiei laptelui cu boabe de chefir şi culturi mama preparate din boabe.
Boabele de chefir se aseamană cu nişte bucăţi de corali  sau bulgări de conopidă , ce conţin un amestec de bacterii ( inclusiv variate specii de lactobacili , lactococi, leuconostoci şi acetobacterii) şi drojdii ( atât bacterii lacto-fermentescibile cât şi nefermentescibile), drept urmare acestea se regăsesc în iaurt. Astfel sunt adăugate atât boabe de chefir cât şi culturi mamă în diferite tipuri de lapte.
Poate fi făcut din orice tip de lapte: vacă, capră sau oaie, lapte de coccos, orez sau soia, dar de obicei este folosit laptele de vacă. Granulele sunt cele care cauzează fermentaţia, în urma acesteia rezultând  numeroşi componenţi cum ar fi: acidlactic, acid acetic, bioxid de carbon , alcooli (alcool etilic), compuşi aromatici, ce conferă acestuia caracteristici organoleptice unice: cremozitate, gust acid, acru şi aromă răcoritoare.
 Chefirul este făcut după o reţetă tradiţională, astfel că granulele de chefir şi tehnologia folosită poate varia semnificativ rezultând astfel produse cu compoziţii diferite. Chefirul conţine vitamine, minerale şi amino-acizi esenţialicare ajută organismul la vindecarea şi menţinerea funcţiunilor acestuia şi conţine de asemenea proteine complexe uşor digerabile.
Chefirul s-a dovedit adesea a fi folositor în diferit boli şi îmbolnăviri. Numeroase studii au demonstrat efectul său antitumoral, cât şi al granulelor de chefir, dar şi activitatea antimicrobiană in vitro împotriva unei mari varietăţi de bacterii gram-pozitive şi gram-negative, cât şi împotriva unor mucegaiuri.

Cum se prepară Chefirul

1. Se pun 1-2 linguriţe de ciupercă (cca.3-5 cm3) într-un
borcan de sticlă de 200 mg şi se toarnă 200-300 ml
lapte proaspăt, dulce.
Se lasă 8-12-16-24 ore la fermentat (în funcţie de temperatura mediului ambiant), fără să se închidă ermetic, ci numai cu un capac pus invers pe borcan. Laptele fermentează suficient şi după doar 8-12 ore, are deja proprietăţile complete pentru tratament. Gustaţi şi opriţi fermentaţia după intervalul optim în condiţiile dvs. de mediu.
2.Pentru consum, se strecoară laptele printr-o sită de plastic cu diametrul orificiilor cât mai mic (chiar sub 1 mm), într-un vas de sticlă – este chefirul (laptele fermentat) care se consumă pentru tratament. Ciuperca din sită se spală sub jet de apă rece de rămăşiţele laptelui fermentat, apoi se reaşează în borcanul spălat şi se toarnă o nouă porţie de lapte dulce, crud, nefiert.
3. Este foarte important să se procedeze aşa în fiecare zi, altfel ciuperca nu se dezvoltă, capătă o culoare maronie, nu mai are proprietăţile de tratament şi poate muri. Când ciuperca este bine îngrijită, este albă ca laptele şi
în cca. 14-21 zile volumul acesteia se dublează. Atunci trebuie împărţită în două
4. Se consumă 100-500 ml lapte de chefir pe zi (eventual mai mult, la cine tolerează şi nu are aciditate gastrică, fermentaţie intestinală deficitară), de preferat pe stomacul gol (excepţie făcând gastritele hiperacide, ulcerul gastric sau duodenal – cazuri în care e bine ca chefirul să se consume după masă sau în paralel cu pâine prăjită, biscuiţi, etc. care absorb acidul gastric; totodată, nu se vor bea cantităţi mari deodată, ci se va consuma cu linguriţa… pauză… o nouă linguriţă, etc.)
5. Tratamentul durează minim 20 de zile (unii recomandă o pauză 10 zile după care se reia). Părerea mea este că se poate consuma fără intrerupere,
asemenea iaurtului sau laptelui bătut. Nu există nici un fel de efecte secundare! Nici măcar înghiţind o bucată de ciupercă nu se întâmplă absolut nimic! (o veţi elimina prin scaun, nedigerată; ciuperca nu poate trăi în intestinul omului, fiţi fără grijă!)
ATENŢIE:
În timpul tratamentului este interzis consumul de alcool şi de grăsimi animale (în schimb se poate consuma ulei presat la rece şi seminţe crude de dovleac, in, floarea soarelui, nuci), sare, zahăr (înlocuiţi-l cu mierea!), gemuri, băuturi sintetice şi acidulate, condimente.
Reacţia organismului la laptele fermentat În primele 10 – 14 zile de tratament activitatea stomacului se intensifică brusc, se formează gaze din abundenţă şi nu se recomandă consumul laptelui dimineaţa pe stomacul gol (în această primă fază).
Uneori scaunul este mai moale, dar tratamentul nu trebuie întrerupt. La bolnavii de ficat şi rinichi s-au semnalat şi unele senzaţii mai neplăcute. După 10 – 14 zile aceste reacţii încetează şi se ameliorează activitatea
întregului organism.
După minim 20 de zile de tratament, veţi începe să vă simţiţi mai bine. După 2 luni de tratament se constată dispariţia anumitor suferinţe, iar după un an de tratament, organismul ar trebui să se însănătoşească complet, dacă respectaţi şi celelalte reguli de viaţă echilibrată (dietă de cruţare, mişcare, somn, etc.)
Laptele fermentat poate fi folosit şi ca demachiant în tratamentele cosmetice, cu efect de încetinire a formării ridurilor şi eliminarea oboselii faciale.
De asemenea se poate folosi în arsuri (solare sau produse în gospodărie).
De asemenea, ameliorează sau înlătură durerile provocate de reumatism prin ungerea locurilor dureroase de 7 – 8 ori/zi cu lapte fermentat (chefir).
DE REŢINUT :
Se recomandă să fie folosită şi de alcoolici, deoarece recuperează pierderea de substanţe din complexul vitaminic B (care duc la dependenţă fizică de alcool! – un cerc vicios) şi se foloseşte ca adjuvant în tratamentul tuturor bolilor generate de consumul excesiv de alcool (care trebuie întrerupt cu orice preţ, brusc sau gradat… dar fără amânare).
Pofta mare!

Cum recomand sa se prepare Chefirul

Se pun 1-2 linguriţe de ciupercă într-un vas de sticlă 1-2 litri de lapte proaspat de vaca care nu a primit antibiotice. Se recomanda sa nu se foloseasca lapte cu conservanti si de tip UHT.
Se lasă 12 ore la fermentat fără să se închidă ermetic, ci numai cu un capac pus invers pe borcan. Laptele fermentează suficient şi după doar 12 ore, are deja proprietăţile complete pentru tratament.
Pentru consum, se strecoară laptele printr-o sită de plastic cu diametrul orificiilor cât mai mic (chiar sub 1 mm), într-un vas de sticlă – astfel rezulta chefirul (laptele fermentat) care se consumă pentru tratament. Ciuperca din sită se spală sub jet de apă rece (fara clor), de preferabil de izvor, fantana sau plata, de rămăşiţele laptelui fermentat, apoi se reaşează în borcanul spălat şi se toarnă o nouă porţie de lapte dulce, crud, nefiert fara conservanti si UHT.
Daca se foloseste lapte cu conservanti sau UHT chefirul nu are un gust placut. Are gust de "mortaciune". In mod normal trebuie sa fie usor acidulat, acrisor-dulceag.
Este foarte important să se procedeze aşa în fiecare zi, altfel ciuperca nu se dezvoltă, capătă o culoare maronie, nu mai are proprietăţile de tratament şi poate muri. Când ciuperca este bine îngrijită, este albă ca laptele şi
în cca. 14-21 zile volumul acesteia se dublează. Atunci trebuie împărţită în două.
Asa prepar ciuperca tibetana si asa recomand la toti care doresc sa inmulteasca si sa foloseasca aceasta ciuperca.
Chefirul gata preparat pe care il puteti cumpara de pe site, este facut cu lapte proaspat fara conservanti.

La ce afectiuni se recomanda ciuperca tibetana
Kefirul se bucura de o traditie bogata în protectia sanatatii. Înainte de URSS, se întrebuinta în spitale si sanatorii pentru o varietate de boli incluzând dereglari de metabolism, arteroscleroza si boli alergice. El era folosit si pentru tratamentul tuberculozei, a cancer, si a dereglarilor gastrointestinale când nici un tratament medical modern nu era disponibil.
Savantii au observat beneficiile digestive ale aportului de Kefir asupra sanatatii si longevitatii si al sanatatii datorita componentelor sale antioxidante, anticancerigene si bacteriostatice
Echipele de cercetare diverse din toata lumea a încurajat rezultatele aduse de Kefir asupra sanatatii . Cel mai multe metode de cercetare au fost executate în vitro atât pe animale cat si pe subiecti umani .
Studiile recente asupra consumului de Kefir au aratat si demonstrat proprietatile antitumorale si antimutagenice acest lucru datorându-se substantelor existente în granula de Kefir (imidazolinei)
La ce afectiuni se recomanda:
 • reglează activitatea intestinală
 • combate colita şi crampele stomacale
 • ajută la menţinerea unei digestii sănătoase
 • ajută la curăţarea colonului şi la menţinerea unei flore intestinale bune
  stimulează sistemul imunitar
 • creşte longevitatea (Bulgaria e recunoscută pentru centagenarii săi, din pricina consumului mare de produse lactate fermentate)
 • aduce în organism un aport de substanţe nutritive, enzime şi vitamine, fermenţi naturali şi microorganisme benefice care ajută organismul şi îl întăresc
 • ajută în curele de slăbire, dacă este urmată şi o dietă corespunzătoare, săracă în grăsimi animale, însoţită de exerciţii fizice regulate
 • are efect uşor laxativ, dar totodată ajută la formarea scaunului
 • îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi calitatea sângelui
 • reglează mecanismele de apărare ale organismului
 • vindecă boli ale inimii, ale vaselor coronariene şi dizolvă colesterolul depus pe vasele sanguine (a se consuma ulei presat numai la rece şi seminţe de dovleac, in, floarea soarelui crude, neprăjite)
 • ajută ficatul şi pancreasul, colecistul şi splina
 • curăţă canalele prin care circulă fierea şi dizolvă în timp calculii biliari
·   vindecă stomacul, intestinele, duodenul şi închide ulceraţiileAtenţie! - a nu se consuma deodată în cantităţi mari (de ex. o cană din câteva înghiţituri), în caz de hiperaciditate gastrică; se va bea cu linguriţa… pauză… o nouă linguriţă… (şi nu pe stomacul gol!)
 • ajută rinichii şi uretrele
 • ciuperca produce singură antibiotice, vindecând astfel zonele inflamate din organism
 • reglează tensiunea arterială
 • împiedică şi frânează producerea metastazelor
 • împiedică îmbătrânirea prematură
 • ajută în depresii şi stările de oboseală a organismului
 • ciuperca conţine toate vitaminele vieţii
 • normalizează definitiv procesele metabolice din organismul uman.
 • ajută în bolile alergice
 • eficientă şi în bolile de plămâni
 • eficientă în boli ale ficatului şi bilei – dizolvă ţesuturile bolnave şi înlesneşte eliminarea lor
 • eficientă în tratarea bolilor inflamatorii
 • curăţă organismul de toxine – elimină rezidurile metabolice, colesterolul, sărurile metalelor grele, etc
 • în tratamentul diabetului – normalizează glicemia
 • întinereşte organismul – încetineşte îmbătrânirea celulelor
·   măreşte resursele interioare ale organismului – ameliorează memoria, atenţia,
Vindeca boli ale inimii, ale vaselor coronariene si dizolva colesterolul din vasele de sange, Vindeca ficatul si pancreasul, colecistul si splina, Vindeca fierea, curata canalele prin care circula fierea si dizolva caliculii fierei, Vindeca stomacul, intestinele, duodenul si face sa dispara ulceratiile, Vindeca rinichii, precum si ureterele, Ciuperca produce singura antibioticele, vindecand astfel zonele inflamate din organism, Regleaza tensiunea arteriala, Impiedica si franeaza produerea metastazelor,Impiedica imbatranirea prematura, Franeaza formele de deprimare si obosire a organismului, Ciupera poseda toate vitaminele vietii.
Valoarea nutritiva a ciupercii tibetane     
  Mugurii de Chefir sunt o comunitate gelatinoasa de bacterii si drojdii într-o matrice de proteine, lipide, si zaharuri. Ciuperca arata ca monolit de fibre albe de brânza moale sau conopida. Ciuperca tanara este de 5-6mm în diametru si ajunge la 40-50mm in diametru înainte de împartire.
Lactobacilii sunt organisme care pot fi gasite pe suprafata de pe aproape fiecare planta.
Specii de Lactobacili sunt, de asemenea, gasite în gurile noastre, intestine, si canale de nastere.
Un medic Europene, Dr. Johannes Kühl, a realizat unul dintre studiile cele mai important despre acidul lactic. In cercetarile sale, el a descoperit ca Chefirul are o cantitate foarte ridicat în acid lactic.
În consecinta, a constatat ca regimul alimentar echilibrat, cu o cantitate ridicata de acid lactic a fost o buna protectie împotriva cancerului.

Reteta de slabit cu chefir

Multe persoane intreaba daca cumva produsele lactate dauneaza intestinului.
Nu, in nici un caz.
In plus, laptele, chefirul, branza si smantana reprezinta sursa nr.1 de calciu, atit de necesara oaselor si dintilor nostri.
Cel mai eficient produs lactat pentru slabit este chefirul.
Va prezint cura de slabire cu chefir, care dureaza 7 zile. Va mai recomand, cura de descarcare de o zi cu chefir, toata ziua numai chefir. Dietologii recomanda chefir-ul pentru a restabili flora intestinala, atit de sensibila. Cu o ora inainte de somn un pahar de chefir astfel, puteti inlocui cina.
Cu dieta cu chefir (7 zile) se poate slabii pana la 5 kg.
Cura cu chefir:
ziua 1: 5 cartofi fierti si 1, 5 l de chefir.
ziua 2: 100 gr de pui fiert si 1,5 l de chefir.
ziua 3: 100 gr carne fiarta (slaba) si 1,5 l de chefir.
ziua 4: 100 gr peste fiert si 1,5 l de chefir.
ziua 5: fructe si legume (in afara de banane si poama) si 1,5 l de chefir.
ziua 6: toata ziua numai chefir.
ziua 7: apa plata (fara gaze).


 
Chefirul  ca şi probiotic.
Chefirul  este un probitic natural. Probioticle sunt alimente care conţin bacterii vii , ce sunt benefice pentru sănătatea noastră. Conform altei definiţii, un produs probiotic este un supliment alimentar microbian viu care afectează in mod benefic animalul gazdă imbunătăţind echilibrul microbian şi aceştia sunt  utilizaţi in produsele lactate acide.
Termenul „probiotic” datează din 1965 când făcea  referire la orice substanţă sau organism care contribuia la echilibrul tranzitului intestinal., în general la animalele de fermă. La începutul acestui secol , conceptul de bază ca probiotic a fost conceput de Metchnikoff (1907) care a crezut mult timp că , flora microbiană complexă avea un efect advers asupra gazdei prin autointoxicare.
Mai târziu s-a făcut corecţia , insistându-se pe noţiunea de supliment alimentar microbian, mai degrabă decât orice substanţă, şi astfel a devenit mai relevant şi pentru oameni.. Până în acel moment laptele acid era o sursă obişnuită de hrană..  Recent , probioticele sunt definite ca „organisme vii, care în urma ingestiei într-o anumită cantitate , exercită efecte benefice asupara sănătăţii , pe lângă hrănirea de bază. Aceasta  revizuire accentuează nevoia majorităţii populaţiei de microorganisme vii şi indică mai departe că beneficiile aduse pot include atât îmbunătăţirea tranzitului intestinal, cât şi alte efecte aduse sănătăţii. 
Chefirul conţine culturi vii active din flora microbiană obişnuită care este compusă din legături puternice variate de microorganisme care ajută la surprinderea organismelor patogene , repopulează tractul digestiv şi ajută la digestie.
Microorganismele predigerează proteina care ajută digestia proteinei şi absorbţia şi prelucrează  lactoza astfel ca persoanel intolerabile la lactoză să poată consuma chefir.
Cat timp dureaza ciuperca fara sa fie pusa in lapte?
R: Se poate tine pana la 2 saptamani in apa, la frigider.
Daca pui ciuperca in 300ml lapte se face foarte repede kefir-ul, astfel se poate intampla sa se acreasca laptele in cat sa nu il mai puteti manca.
Daca il prepari la 1L durata este mai mare timp in care dumneavoastra puteti gusta din chefir sa vedeti daca va place sau mai il lasati putin. (daca va place mai dullce sau mai acrisor)
Ciuperca nu se poate dezvolta in corpul uman.

INFORMATII SI CERERI LA  0765 220 386


FUNGO tibetano - KEFIR di latte

Fungo tibetano, il fungo della salute e della virilità
I monaci tibetani raccomandano di bere 2 bicchieri di fungo tibetano al giorno per 20 giorni e successivamente di sospendere per 10 giorni.
La stessa bibbia suggerisce dei periodi di astinenza da prodotti lievitati o fermentati.
Il mio suggerimento è quindi quello di non esagerare, e di mantenere il consumo del fungo tibetano ad un livello accettabile. Periodi di pausa possono permettere al proprio intestino di auto-regolarizzarsi anche senza l'apporto di nuovi fermenti lattici. Rammentate inoltre che il fungo tibetano fresco, sottoposto a fermentazione secondaria sviluppa un maggior quantitativo di acido folico e quindi 1 o 2 giorni di pausa alla settimana vi danno il tempo di preparare un fungo tibetano più intenso...
Il fungo tibetano possiede le seguenti virtù curative:
- regola gli anticorpi nell'organismo
- si possono curare disturbi di cuore
- decompone colesterolo nelle vene
- si possono curare pancreas, fegato e milza
- ottimo per la bile, pulisce le vie biliari e decompone  calcoli biliari
- molto indicato per mal di stomaco, scarsa digestione e problemi d'intestino, soprattutto per quanto riguarda il duodeno e ulcere
- rinforza i reni e tiene sotto controllo le vie urinarie,
- il fungo stesso sviluppa antibiotico naturale e guarisce parti infiammate nell'organismo,
- regola la pressione,
- arresta lo sviluppo di metastasi,
- toglie stanchezza,
- evita invecchiamento precoce,
- contiene tutte le vitamine necessarie
- pulire a fondo la pelle del viso e del collo
- Maschera di bellezza per viso e collo: effetto decongestionante, per eliminare la stanchezza e i segni dello stress dal viso. Imbevete alcune garze nel fermentato e adagiatele sul viso e sul collo per circa 10 minuti. La pelle del viso apparirà più rilassata e i muscoli facciali distesi.

FUNGO TIBETANO
Il fungo tibetano ha bisogno di latte fresco per alimentarsi, possibilmente a temperatura ambiente. Si lascia da 2 – 3 giorni a temperatura ambiente, non esposto al sole, in un vaso di vetro coperto da un telo di cotone oppure carta da cucina sottile. Gradisce la temperatura, tra 18 e 23°. Più caldo fa, più velocemente matura. Se fa molto caldo è pronto già dopo un giorno. Appena pronto si filtra il tutto con un colino di plastica. Fare attenzione di non mettere il fungo a contatto con accessori di metallo, p.es cucchiaio o colino. Ad ogni preparazione il fungo va sciacquato con acqua tiepida, va messo nel vaso di vetro e aggiunto il latte, si copre come descritto sopra perchè deve respirare ed è pronto per la prossima fermentazione. La consistenza è più o meno quella dello yogurt. La cura va fatta 20 gg. senza tralasciare un giorno, poi si sospende per 10 gg. e si continua finchè si nota un miglioramento o il problema sia sparito. È ottimo iniziare la cura a luna crescente! Si raddoppia l'efficacia aggiungendo qualche goccia di DynOr-X / Greengold (facoltativo).
Si consiglia di usare il latte di capra fresco (la capra è l'unico animale che non muore di cancro!!) Va bene anche il latte normale purchè sia fresco. Non vanno bene il latte di riso o di soja. Un fungo tibetano sano cresce in ca. 17 gg. del doppio. Si può allora dimezzare per un'altra preparazione.
Qualora si volesse sospendere per alcuni mesi la preparazione del fungo tibetano si mette nel latte in un vaso di vetro chiuso in frigorifero anche per qualche mese, cambiando di tanto in tanto il latte.

(trattami come un tuo animale domestico, abbi cura di me, dammi da mangiare, puliscimi e se devi partire.... o mi porti con te o ti aspetto al fresco! Il tuo fungo tibetano!)


Il fungo tibetano viene spedito in un vasetto di vetro con il suo latte fresco. La bevanda formatasi durante il trasporto (da 3 a 5 giorni) è da buttare, in quanto sarebbe troppo acida pertanto pulire bene il fungo tibetano in un colino di plastica con l’acqua del rubinetto fredda o tiepida. Metterlo in un vasetto di vetro più grande, da ca. mezzo litro, e riempire di latte fresco, coprire con un telo di cotone o carta da cucina come indicato sulla descrizione e lasciarlo riposare da 2 a 3 giorni (in estate 1-2 giorni) ed è pronto.


INFORMATII SI CERERI LA  0765 220 386

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu